zoek

Recepten met Boerenkool

Boerenkoolchips (Baked Kale Chips)

Hoofdgerecht voor 2  personen, bijgerecht voor 4 personen
Ingestuurd door: Elleij Rooijakkers

Dit heb je nodig:

  • Boerenkool
  • (Olijf)olie
  • Zeezout
  • Extra benodigdheden:
    • Oven, ovenplaat, bakpapier
    • Snijplank, mee

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 C. 
  2. Was de boerenkool goed en snijd het blad in hapbare stukjes.  
  3. Slinger de stukjes droog in een slacentrifuge of in een schone theedoek.
  4. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. 
  5. Besprenkel met een theelepel goede (olijf)olie.  Er zijn ook sprays te koop, dan kun je het met wat olijfolie besprayen. 
  6. Bestrooi met wat zeezout naar smaak. 
  7. Zet ca. 10 tot 15 minuten in de oven tot de stukjes knapperig maar niet bruin zijn.

De stelen eet je hier dus niet, maar daar kun je vast wel iets anders mee maken, soep of zo! Eet smakelijk!


Boerenkool curry

Dit heb je nodig:

  • 3 eetl. olie,
  • 1 ui gesnipperd,
  • 2 eetl. currypasta,
  • 500 gr. geriste boerenkool grof gesneden,
  • 150 gr. winterwortel in reepjes,
  • 150 gr. knolselderij in reepjes,
  • 200 ml. kokosmelk,
  • 100 gr. cashewnoten grof gehakt.

Werkwijze:

Fruit de ui 3 minuten in de olie in een ruime hapjespan, roer de currypasta erdoor en fruit nog 1 minuut mee. Schep de boerenkool deel voor deel door het mengsel en laat iets slinken. Voeg de wortel en knolselderij toe met de kokosmelk en breng alles aan de kook. Stoof de kool met deksel op de pan gaar in ca. 20 min. Proef of het zout genoeg is en strooi de cashewnoten erover.

Lekker met basmatirijst, papadums en mangochutney!