zoek
17-09-2018 >>

Hoogste punt tweede nieuwe gebouw bereikt

Het hoogste punt op het tweede nieuwe gebouw van Traverse aan de Reitse Hoevesntraat is bereikt. Dit nieuwe gebouw biedt meer rust, privacy en individuele ruimte aan cliënten die hier tijdelijk zullen verblijven. Het geeft meer mogelijkheden naar eigen verantwoordelijkheid en een zo zelfstandig- en zelfredzaam mogelijk leven.

Dit nieuwe gebouw bestaat uit vier verdiepingen. Op de begane grond is onder meer voorzien in kantoorruimte. Op de eerste verdieping zijn de kamers voor cliënten die meer lichamelijke zorg nodig hebben. Twee kamers delen een grotere badkamer zodat hulp bij lichamelijke verzorging mogelijk is. Ook is er een zorgbadkamer aanwezig waarbij er nog meer ruimte is om cliënten goed te kunnen verzorgen. Op de tweede en derde verdieping zijn kamers voor beschermd wonen. Zij beschikken allen over een eigen badkamer. Het gebouw heeft ook twee ontmoetingsruimtes. Daar is plek om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en individueel of samen te koken.

Herontwikkeling terrein Reitse Hoevenstraat

Tiwos en Traverse herontwikkelen de komende jaren de locaties van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat. Herontwikkeling is hier noodzakelijk omdat de technische en functionele staat van de bestaande gebouwen sterk verouderd is. Deze locatie bestaat uit vier gebouwen. Aannemer Hendriks Coppelmans heeft in december 2017 het eerste nieuwe gebouw aan de Reitse Hoevenstraat al opgeleverd. Naar verwachting wordt het tweede nieuwe gebouw opgeleverd in maart 2019. Hierna wordt het laatste oude gebouw gesloopt en wordt er een nieuw gebouw voor in de plaats gezet. Ook wordt Eetcafé de Bron met daarboven zelfstandige woonruimte voor cliënten gerenoveerd. De werkzaamheden op deze locatie duren naar verwachting tot 2020. Hierna zal het terrein ook meer open en toegankelijk zijn voor wijkbewoners. Nu al kunnen zij terecht in Eetcafé de Bron voor een kop koffie of betaalbare lunch, maar later worden er meer faciliteiten voor wijkbewoners op het terrein gevestigd. Als de werkzaamheden aan de Reitse Hoevenstraat afgerond zijn, start de verbouwing aan de Gasthuisring.

Eerste ervaringen Gebouw Eén

Het eerste nieuwe gebouw is begin dit jaar in gebruik genomen. Dit betekent veel voor Traverse en haar cliënten. Ze vinden er een tijdelijke plek om te leren (weer) zelfstandig te wonen en leven. Een eigen kamer biedt meer privacy en rust. Het gebouw biedt meer mogelijkheden in de begeleiding naar verantwoordelijkheid, zelfstandig- en zelfredzaamheid van cliënten.

 

De vlag is gehesen door Robert van Gendt (Hendriks Coppelmans), Martijn van Nunen (Tiwos) en Carina Kruijsse (Traverse).