zoek
09-09-2016 >>

Open dag 2016 in vogelvlucht

Op zaterdag 27 augustus was het open dag bij Ut Rooie Bietje. Het was fantastisch weer om rond te snuffelen tussen de biologische gewassen. Kon je er niet bij zijn of wil je nog eens terugkijken? Bekijk de open dag vanuit de lucht!

Met het zonnetje en een strak blauwe lucht was het een heerlijke dag. Mensen uit de omgeving, jong en oud, kwamen gezellig langs om tussen de biologische gewassen te snuffelen, te relaxen onder de appelboom, te genieten van heerlijke sapjes en creatieve gerechten van Restaurant Waanzinnig en Eetcafé de Bron.

Dat biologisch eten steeds hipper wordt mag helder zijn. We hebben mensen rondgeleid door de tuinderij en allerlei tips en trucs besproken over het telen van biologische groenten. Nei Tan vertelde tijdens de kruidenwandeling door de tuin iets heel anders over de gewassen: namelijk welke werking bepaalde kruiden en gewassen op je lichaam hebben volgens de Chinese geneeskunst. Erg bijzonder. Ondertussen werden er boeketten veldbloemen geplukt en werden er ins en outs uitgewisseld over het kweken van zwammen op koffiedrap. Zo leer je nog eens wat op een dag!

Pret met de kids
Ook de kleintjes vermaakte zich opperbest. Van lekker vrolijk rondrennen op het land tot vechten met een zwaard, gemaakt van een ballon door de altijd goedlachse clown Howie.
Tijdens de aardappelrace werd gegraven in de aarde om als eerste 10 verstopte aardappelen te vinden. Er werd creatief geknutseld met groenten, zoals een mannetje van courgette met een hoofd als pompoen, haar van maïsbladen en armen van kleine worteltjes.

Kortom: het was een geslaagde dag.
Kon je er niet bij zijn? Je bent altijd alsnog van harte welkom bij Ut Rooie Bietje.