zoek
19-05-2014 >>

Un bietje nieuws: week 21

Zo is het herfst en zo is het zomer! Deze ochtend zijn er al vele vierkante meters geschoffeld. Met dit weer erg dankbaar werk. Het onkruid kan gewoon blijven liggen, over een paar uur is het verbrand. Dat geldt natuurlijk ook voor al onze mensen op het land, dus gaan we vanmiddag verder met wat zaaiwerk en kleine klusjes in de schaduw. Kratten schoonmaken met water, is ook geen straf met dit weer.

Ondertussen krijgen onze jonge bloemenplantjes en aardbeienplantjes een flinke douche. En genieten twee groepen studenten van een boeiende rondleiding. Bedrijvigheid alom.

En dan naar de oogst van deze week: prachtige kroppen sla. Ontzettend lekker met een stengeluitje er doorheen. De Paksoi is ook al klaar voor consumptie, wat groeit die hard met dit weer. Doet het ook erg goed in een salade. Zelf vind ik het erg lekker met komkommer, wat taugé, gebrande pinda’s of geroosterd sesamzaad. Oosterse dressing erbij met wat knoflook en gember, mmmm. En dan onze paarse koolrabi’s. Een bezoeker zei vorige week dat ze eigenlijk te mooi zijn om op te eten. Gelukkig kun je ze even bewaren. Dus eerst van het uiterlijk genieten, daarna van de binnenkant.