zoek
02-05-2014 >>

Un bietje nieuws week 18

Volop drukte in de tuin. Iedereen handen uit de mouwen en aan de onkruidbestrijding, want morgen vallen er (hopelijk nu echt) buien, en dan willen we de ongewenste plantjes vooraf weg hebben. Schoffelen, wieden, hakken, branden. Weg ermee!

Gelukkig hebben we ook plantjes die we wel willen. Met de uitzonderlijke temperaturen van de afgelopen maanden swingen onze heerlijke gewassen zowat de grond uit. Deze week al drie stuks groente uit eigen tuin in het pakket. Aangevuld met schorseneren (met een takje rozemarijn). Schorseneren worden nog lekkerder als je ze in de oven bereidt. Op dezelfde manier als je ook aardappels in de oven klaarmaakt:Schillen, in korte stukken snijden, in de olijfolie met  fijngehakte knoflook, peper, zout en rozemarijn even marineren. Hop de oven in, goed grillen en smullen maar.

Tip voor het bewaren van bladgroente: in de koelkast is het erg droog, dus onverpakt verlept bladgroente erg snel. Beetje nat maken, in plastic met paar gaatjes erin en dan blijft het erg lang goed.