zoek
14-04-2014 >>

Un bietje nieuws - week 15

April doet wat hij wil! En dat is waar. Ik was al aardig gewend aan het feit dat ik bijna in korte broek op het veld kon gaan lopen, maar deze week ziet het ernaar uit dat we (flink?) vorst aan de grond gaan krijgen. De wind gaat 360 graden in de rondte draaien. Bijzonder. Wij doen gezellig mee. Kasje in kasje uit, jasje aan jasje uit, landje op landje af. En zo houden we elkaar deze week bezig.

Toch gebeurt er tussen de bedrijven door van alles. De bonentunnel wordt weer opgezet, 2e zaaisel tuinbonen gaan naar buiten, de eerste maïs staat al boven de grond en we gaan de eerste boontjes voorzaaien.                                           

Deze week ook de eerste eigen groenten in het pakket voor het teeltseizoen 2014. Mizuna, raapsteel en Paksoi. Voor de komende week zit er zeker spinazie en mogelijk ook de eerste sla uit eigen tunnel van Ut Rooie Bietje bij. In het begin van het jaar zitten er meer bladgewassen in de pakketten. Ik doe mijn uiterste best om er minimaal een wortelgewas in te doen. Goed voor de balans.