zoek
14-01-2014 >>

Un bietje nieuws - week 3

Zoals jullie allemaal hebben gezien gaat per 1 februari het een en ander veranderen. Groente en eieren nog steeds per abonnement te krijgen. De aardappels kun je voortaan net zoals andere producten los bijbestellen. Wel zo handig!

Super dat een deel van jullie de papieren al hebben terug gestuurd. Dan kan onze administratie alles op tijd verwerken. En kan 1 februari een vliegende start worden.

En de beloofde winter…. Die laat nog even op zich wachten. Ik had alles klaar gelegd om de vorst buiten te houden. Niets daarvan is nodig. Onze gewassen groeien gewoon door!

Deze week wederom Winterpostelein. Die staat er zo mooi bij. In een salade met iets hartigs, spekjes of gedroogde tomaat, of stamppot, aardappelpuree met mosterd en rauwe winterpostelein, op brood met kaas enz. Van mij mag de winter(postelein) nog wel even duren. Nog een gewas uit de tuin: Tatsoi. Dit is een zusje van de paksoy. Veel smaak. Lekker om te wokken of er een salade van te maken. De winterpostelein is mits vochtig en in de koeling een week lang houdbaar. De Tatsoi wordt sneller slap.