zoek
20-11-2013 >>

Un bietje nieuws - week 47

Lekker. Dat wordt het thema van deze week. Lekker koud, lekker werken op het land en in het bos, lekker bij de kachel, lekker eten en lekker onder de dekens. Dat laatste geldt ook voor onze gewassen buiten de tunnels. Prei, andijvie en onze laatste venkeltjes worden afgedekt om ze tegen de nachtvorst te beschermen. De Nieuwzeelandse Spinazie houdt er al helemaal niet van, al die kou. Snel oogsten is het devies. Voor de laatste keer dit jaar gaan ze het pakket in. Geplukt en wel, alleen nog even wassen en dan de pan in! Je kunt de Nieuwzeelandse Spinazie ook na het wassen prima invriezen.

Ook voor de laatste keer dit jaar: onze Japanse raapstelen (Mizuna). Ik had jullie nog een recept beloofd voor een salade. Dat recept van mijn vriendin heb ik nog niet, maar deze mag er ook wezen:

SALADE met gemengde kiemen, NZ Spinazie en/of Mizuna (4p)

Ingrediënten:
- 250 g Nieuw Zeelandse Spinazie of Mizuna (half/half smaakt ook prima!)
- 100 g gemengde kiemen
- 4 eieren, hardgekookt en in schijfjes gesneden
- 1 rood uitje, gesnipperd
- 70 g noten, fijngehakt
- 100 g geraspte oude kaas

Dressing:
- 150 ml zure room of kwark
- 50 ml mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 tl suiker
- zout en peper

Bereidingswijze:
-Neem een grote glazen schaal en leg hierin laagsgewijs de helft van de spinazie/mizuna, kiemen, eischijfjes, ui en noten.
-Meng de ingrediënten voor de dressing en giet hiervan de helft over de salade.
-Leg hierover wederom laagsgewijs de andere helft van de spinazie/mizuna, kiemen, eischijfjes, ui en noten.
-Giet hierover de rest van de dressing.
-Garneer het geheel met de geraspte kaas.

Meng er voor een overheerlijke lunchsalade quinoa, pasta of een ander graansoort doorheen: smullen!

Namens ons allen: eet smakelijk

Femmes en Vincent