zoek
29-10-2013 >>

Un bietje nieuws - week 44

Beste mensen, 

Wat een wind vandaag! De onvervalste zuidwester herfststorm is ook over de Biet gegaan. Zojuist de schade opgenomen: het doek van de kippenren aan flarden, de  deur van de voorste tunnel achter op het land teruggevonden en een boom van de buren ligt nu bij ons. Maar het ergste is toch wel dat één van onze tunnels echt kapot is gegaan. IJzeren staven compleet verbogen, wat een kracht zat er in die wind.

Dat is even stevig balen, die tunnel. Het is dan ook wel een verouderde tunnel. De twee nieuwe (versterkt met stormbuizen) staan namelijk nog  wel stevig overeind. Dus als we zelf de keuze niet maken om tijdig oude spullen te vervangen, doet de natuur dat wel!

Maar goed, de groenten staan nog overeind. De eerste spruiten zien er al mooi uit, en de boerenkool staat er goed bij. Zo goed zelfs, dat ie in het pakket gaat. Let op! Ook de stelen opeten. Fijn gesneden zijn deze misschien wel lekkerder dan het blad. Sommige mensen beweren dat boerenkool nog lekkerder wordt als de vorst er overheen is gegaan. Ik proef het verschil persoonlijk niet, ik vind het sowieso lekker. Maar misschien doet harde wind ook wat met de smaak? We gaan het proeven…..

Namens ons allen: eet smakelijk!

Femmes