zoek
15-10-2013 >>

Un bietje nieuws - week 42

Beste mensen,

6 oogjes kijken me met trieste blik aan.”Femmes, help ons!” Ik kan weinig voor ze doen. Als de drie verzopen kippetjes dan ook ónder hun houten schuilhutje waren gaan zitten in plaats van erboven op, maar nee hoor. Oonze kippen zijn een beetje eigenwijs. Ze trekken zich er ook al niks van aan dat de dagen steeds korter worden. Elke dag persen ze er onder luid gekakel weer een eitje uit! Ik doe het ze niet na.

Niet alleen onze kippen zien er nat uit, eigenlijk alles hier wel. Ik kan jullie niet exact vertellen hoeveel mm er gevallen is afgelopen weekend, want de regenmeter is overstroomd. Veel dus. Dat betekent dat we op het land niet te veel moeten komen. Gelukkig hebben we wat tunnels staan waar we met dit natte kille weer aan de slag kunnen. De grond wordt mooi losgemaakt, de pompoenen in kratten gedaan, en morgen gaan we heerlijk met de handen in de aarde: planten! In de voortuin, de winkel en onder het afdak wordt flink opgeruimd en van de omgewaaide Dahlia’s een paar fleurige boeketjes gemaakt.

De pompoenen zijn allemaal geoogst. Het zijn er veel dit jaar! In het pakket deze week een Butternut pompoen. Heeft lekker veel vruchtvlees, met een zoete nootachtige smaak. Geroosterd in de oven, heerlijk met gebakken kastanjechampignons, rode ui en knoflook. Ook in het pakket deze week: Spinazie. Deze keer is het plantje in zijn geheel geoogst. Laat ook vooral heel; kort koken en klaar! De steeltjes zijn zelfs het gezondste stuk van de plant. Extreem rijk aan ijzer! En lekker, ook dat nog. Ik krijg er honger van.

Namens ons allen: eet smakelijk!

Femmes