zoek
08-11-2013 >>

Recept: Boerenkoolchips

Ellij Rooijakkers stuurde een recept met boerenkool. Ze heeft het van vrienden in Canada gekregen, waar het "Baked Kale Chips" heet. Een echte aanrader, daarom delen we dit recept via onze site!

  1. Verwarm de oven voor op 175 C. 
  2. Was de boerenkool goed en snijd het blad in hapbare stukjes.  
  3. Slinger de stukjes droog in een slacentrifuge of in een schone theedoek.
  4. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. 
  5. Besprenkel met een theelepel goede (olijf)olie.  Er zijn ook sprays te koop, dan kun je het met wat olijfolie besprayen. 
  6. Bestrooi met wat zeezout naar smaak. 
  7. Zet ca. 10 tot 15 minuten in de oven tot de stukjes knapperig maar niet bruin zijn.

En smullen maar! De stelen eet je hier dus niet~, maar daar kun je vast wel iets anders mee maken, soep of zo! Eet smakelijk!