zoek
19-06-2013 >>

Un bietje nieuws - week 25

Er valt niet aan te ontkomen: ik moet iets over het weer gaan zeggen.
Twee weken geleden moest je voorzichtig over het terrein lopen anders schoof je uit in de modder. Sinds vorige week zijn we volop aan het beregenen. Vandaag ben ik zelf maar onder de sproeiers gaan staan.

Maar daarentegen is dit wel fantastisch schoffelweer!

Deze week in het pakket:

 

Klein

Middel

Groot

       
       
       
       

spitskool

1

   

sla

1

1

2

bosbiet

 

1

1,5

groenselderij

1

1

2

rabarber

1

1,5

2

Stengelui en knoflook

1

1,5

2

       
       
       
       
       
       
       
       

En nog een recept:

Pasta met groenselderij en champignons

Ingrediënten

  • 400 gr groenselderij, in schijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gr (kastanje)champignons
  • scheutje olie om in te bakken
  • 1 dl bouill0n
  • 1 dl zure room
  • een scheutje witte wijn
  • blauwe schimmelkaas of fetakaas naar smaak
  • pasta (bijv. lasagne) voor 2 personen
  • Italiaanse kruiden
  • evt. geraspte kaas

Bereiden

Kook de selderij een paar minuten in water met een snufje zout.

Giet het kookvocht af en gebruik dit bijvoorbeeld voor soep of saus.

Fruit de ui in olie en bak de champignons na ongeveer 2 minuten mee.

voeg wijn en bouillon toe en laat 5 minuten stoven.