zoek
20-03-2013 >>

un bietje nieuws week 12

Verder is de RIBW geland op de tuin. Zij gaan o.a. bloemen
kweken voor de verkoop. Misschien vraag ik hun volgende
week iets over zichzelf te vertellen.

Schorseneren in het pakket
Eerlijk gezegt dat is de schuld van mijn zoon. Ik heb samen
met mijn zoon Sietse (7 jaar) afgelopen wekend gesmuld van
"oven" heerlijke schorseneren. Daarna zijn zelfs mijn dochters
overstag gegaan. Heel simpel. Schillen, in stukken
snijden, beetje liefde, in de azijn, daarna afdeppen.
Vervolgens een ovenschaal, daarin de schorseneren, olijfolie,
zout en rozemarijn (tijm kan ook). Onder de grill in de oven.
Af en toe omscheppen. Iets laten bruinen binnen 15
minuten gaar.
Door het indrogen van de schorseneer wordt deze licht zoet.
Zoet, zout en rozemarijn...... Erg lekker!!!! 

Oja, schorseneren schillen doe je zo: Pak bij de kop, leg het
ondereind van de schorseneer op de aanrechtrand, van beneden
naar boven rond om schillen met een dunschiller, steeds steunend
op de rand. Daarna snijden op een plank.
Je houdt nog steeds de schorseneer bij de kop vast. Als laatste
snij je de kop eraf en gooit deze weg.  Zo worden je handen niet vies.   

Eet smakelijk en tot volgende week. 

Het groentepakket van deze week:

 

 

Klein

Middel

Groot

       
       

andijvie

1

1

2

schorseneren

500 gr

750 gr

1 kg

zuurkool

300 gr

600 gr

900 kg

spitskool

1

1

2

prei

1

1

2

       

 

Namens het team van Ut Rooie Bietje,
Vincent de Wolff

StoerSmakelijk eten!