zoek
12-12-2012 >>

Laatste nieuws

Van maandag 24 december tot woensdag 2 januari zijn wij gesloten. De week voor kerst zorgen wij voor een extra feestelijk dubbel groenten pakket. De laatste week van het jaar is er geen pakket in week 1 weer welbiologische soep

Afgelopen week is er maar liefst 20 ton geitenmest, nog net niet op de stoep, gestort bij Ut Rooie Bietje. De mest is afkomstig van de biologische geitenboerderij die de afgelopen jaren zijn hooi van ons land op Moerenburg heeft.
Die 20 ton is door onze geweldige vrijwilligers, kruiwagen na kruiwagen, naar achteren gebracht om daar, gemengd met het groenafval van het afgelopen seizoen, een mooie, hele grote, composthoop te worden.
De hoop moet nog afgedekt worden met zeil zodat over een maandje de hoogste temperatuur (kan oplopen tot boven de 60 graden) bereikt wordt. Bij deze temperaturen wordt ook onkruidzaad niet meer levensvatbaar. En dat is mooi meegenomen: scheelt ons een hoop schoffelwerk!
Over 3 maanden kunnen we deze, wat men jonge compost noemt, over het land gaan verspreiden.
Klaar voor een nieuw seizoen op de Biet. 

Maar vooralsnog heb ik echt zin in savooiekool of te wel groene kool, da’s lang geleden! 

De inhoud van het pakket van week 50:

 

klein

middel

groot

       

prei

500 gr

750 gr

1 kg

andijvie

1

1

1

groene kool

1

1

1

pastinaken

350 gr

700 gr

1 kg

zuurkool

250 gr

500 gr

750 gr

 

                          

 

Eet smakelijk en een vriendelijke groet,