zoek
31-10-2012 >>

Un bietje nieuws week 44

We zijn de winter aan het voorbereiden op Ut Bietje. Voor het eerst testen we de bewaarmethode van het“ inkuilen” uit. Je zou denken dat je gewassen in een kuil bewaard afgedekt met aarde; maar zo werkt het niet. Inkuilen is het maken van een berg met lagen zand tussen lagen ( in dit geval) winterwortel. Het geheel wordt ingepakt met een fijn dubbel gaas zodat de muizen er niet bij kunnen. Verder wordt het tegen de vorst beschermd door de berg af te dekken met een laag stro en zand. Op deze wijze kunnen gewassen lange tijd vers en goed bewaard blijven zonder dat het extra energie kost. Als dit werkt zoals wij dat wensen dan gaan we dit voor de volgende winter met meerdere gewassen doen.

De inhoud van het pakket van week 44:

 

klein

middel

groot

       

Prei

1

1

1

Winterwortel

1

2

3

Venkel

1

1

2

Chinese kool

1

1

1

pompoen

1

1

1

winterpostelein

 

bosje

bosje


Al deze producten (op de winterwortel na) zijn afkomstig van Ut Rooie Bietje!