zoek
11-10-2012 >>

Un bietje nieuws week 41

De temperaturen dalen en ‘s nachts is het echt  al weer een heel stuk kouder. Voor dinsdagnacht werd er 4 graden nachtvorst voorspeld.
We beginnen ons voor te bereiden op de winter.

Afgelopen week zijn de tomaten geruimd uit de tunnel zodat deze klaargemaakt (dwz: verlaagd) kon worden voor de winterpostelein die inmiddels al aardig gegroeid is.
De tweede tunnel is verplaatst en beschermt nu de andijvie, het groenlof en de  jonge sla.
Zo kunnen we het seizoen nog wat verlengen en hebben jullie wat langer die goeie groente van de Biet.De pompoenen en de courgettes zijn van het land en de grond wordt binnenkort bewerkt en ingezaaid met winterrogge. 

(Rogge kan als groenbemester, voedergewas en/of voor bodembedekking worden geteeld. Zowel zomerrogge als winterrogge zijn hiervoor geschikt. Winterrogge kan echter later worden gezaaid en is niet vorstgevoelig. Daarom wordt vrijwel altijd gekozen voor winterrogge. Het gewas is zeer geschikt als groenbemester na gewassen die laat het veld ruimen. Het geeft een vrij snelle en goede grondbedekking en een zeer goede doorworteling van de bouwvoor. Als de teelt bedoeld is als voedergewas wordt het ook wel "snijrogge" genoemd; gaat het meer om groenbemesting dan wordt ook wel "bladrogge" gezegd.)

Voor we vanavond naar huis gaan dekken we de venkel, broccoli en bleekselderij toe met vliesdoek tegen eventuele nachtvorst.
Bij mij thuis ligt het winterdekbed er ook al op……..

Het is eindelijk gedaan  met de courgettes (pfff…) Bereidt u voor op de pompoenen!
Bij deze dan ook de vraag of jullie nog lekkere tips hebben.
Stuur ons een mailtje, dan zetten wij de recepten op de websute zodat iedereen er van mee kan genieten. 

De inhoud van het pakket van week 41:

 

klein

middel

groot

       

boerenkool

500 gr

750 gr

1 kg

pompoen

klein

middel

groot

mais

2

3

4

bieten

300 gr

500 gr

700 gr

sla

1 bindsla

1 kropsla

2 bindsla

       

 

                     Al deze producten zijn afkomstig van Ut Rooie Bietje!                                         

 

Eet smakelijk en een vriendelijke groet,

 Team Ut Rooie Bietje